Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

Liofilizowane owoce

Liofilizowane owoce to doskonałe uzupełnienie zdrowej diety!

Dzięki liofilizacji owoce zachowują wszystkie swoje właściwości prozdrowotne, smak i zapach! Liofilizacja to aktualnie najzdrowsza metoda na utrwalanie żywności! Dzięki takiemu procesowi możemy cieszyć się smakiem i zapachem ulubionych owoców o wiele dłużej niż jedynie w ich sezonie!

Liofilizacja – najzdrowsza metoda utrwalania żywności!

Proces liofilizacji polega na usuwaniu wody z owoców lub warzyw.

Jak wygląda proces liofilizacji?

Jego celem jest usunięcie wody z produktu. W tym celu najpierw musimy dany produkt zamrozić, a następnie poddać go procesowi sublimacji, czyli umieszczamy produkt w próżni, co umożliwia odparowanie wody. Następnym etapem jest już suszenie!

Jak wykorzystać liofilizowane owoce?

W bardzo prosty sposób! Możemy spożywać je jako przekąskę w ciągu dnia, dodać do owsianki czy jogurtu z płatkami!

Największe zalety liofilizacji

  • Naturalny smak i zapach
  • Zdrowy skład, bez sztucznych dodatków
  • Długi okres przydatności do spożycia
  • Najzdrowszy proces utrwalenia żywności