Liofilizowane owoce
Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
Jabłko liofilizowane 20 g
12,99 złJabłko-ananas Liofilizowane 20 g
12,99 złPomarańcza liofilizowana 20 g
13,90 złTruskawka liofilizowana 20 g
13,49 złLiofilizowane owoce
Liofilizowane owoce to doskonałe uzupełnienie zdrowej diety!
Dzięki liofilizacji owoce zachowują wszystkie swoje właściwości prozdrowotne, smak i zapach! Liofilizacja to aktualnie najzdrowsza metoda na utrwalanie żywności! Dzięki takiemu procesowi możemy cieszyć się smakiem i zapachem ulubionych owoców o wiele dłużej niż jedynie w ich sezonie!
Liofilizacja – najzdrowsza metoda utrwalania żywności!
Proces liofilizacji polega na usuwaniu wody z owoców lub warzyw.
Jak wygląda proces liofilizacji?
Jego celem jest usunięcie wody z produktu. W tym celu najpierw musimy dany produkt zamrozić, a następnie poddać go procesowi sublimacji, czyli umieszczamy produkt w próżni, co umożliwia odparowanie wody. Następnym etapem jest już suszenie!
Jak wykorzystać liofilizowane owoce?
W bardzo prosty sposób! Możemy spożywać je jako przekąskę w ciągu dnia, dodać do owsianki czy jogurtu z płatkami!
Największe zalety liofilizacji
- Naturalny smak i zapach
- Zdrowy skład, bez sztucznych dodatków
- Długi okres przydatności do spożycia
- Najzdrowszy proces utrwalenia żywności